Onko teillä muureja ja osastorajoja, joita on vaikea ylittää?

Yhteishenkeä voi lisätä yhteistä asiaa edistämällä, ja ilmastovastuu on aihe, joka yhdistää yli osastorajojen. Ilmastoaihe yhdistää myös eri henkilöstöryhmiä, nuoria ja kokeneempia ja koko arvoketjua. Tavoite kun on kaikille sama; saada hiilipäästöt alas.

Ja ihmiset rakastavat ratkoa ongelmia. Tämä halu ja kyky ratkoa ongelmia kannattaa hyödyntää.

Hyödynnä ihmisten halu ratkoa ongelmia yhdessä

esim. työpajoissa, kokeiluilla, yhteisprojekteissa.

Kun turhia raja-aitoja saa purettua yhteisen teeman ympärillä, on helpompi ratkoa myös muita arjen työtehtäviin liittyviä haasteita tai innovoida uutta. Yhteistyö helpottuu, kun tiedetään naapuriosaston ihmisiä henkilökohtaisesti ja tunnetaan heidän toimintatavat.

Eikä yhteistyön edistämistä kannata jättää vain yrityksen sisälle, sillä visaiset ongelmat, eivät ratkea omassa ”kuplassa”

 

Laajenna ilmastoyhteistyö koko arvoketjuun, asiakkaisiin ja sidosryhmiin

 

Ilmasto- ja ympäristötyötä tekevät nyt niin monet edelläkävijäyritykset, että tähän joukkoon kannattaa liittyä. Esimerkiksi kiertotalouden mahdollisuudet moninkertaistuvat, kun lähitienoo, arvoketju ja päättäjät saadaan asiaa yhdessä kehittämään.

Kiertotaloutta edistäviä alueellisia, alakohtaisia ja kansainvälisiä liittoja, projekteja ja hankkeita kannattaa etsiä, lähteä niihin mukaan vähintään kuulolle tai ehdottaa omia ideoita kokeiltavaksi.

Verkostoitumisesta ei koskaan ole haittaa.

 

Seuraava tärppi kehottaa puhumaan rohkeasti

 

Lue myös vinkki: Palkitse ympäristövastuullisuudesta

 

Nämä vinkit on tarkoitettu sinulle, ilmastovastuun muutosagentti, joka haluat saada työpaikallasi aikaan muutoksen, jolla on merkitystä!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Piditkö näkemästäsi? Levitä sanaa :)

LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram