Kukaan ei halua tulla harhaanjohdetuksi. Varsinkaan, jos puhutaan vastuullisuudesta.
Vastuulliset yritykset eivät tietenkään johda asiakkaitaan harhaan, edes mainonnassa. Eivätkä vastuulliset työntekijät ehdota harhaanjohtavia mainoslauseita, markkinointipäälliköt eivät sellaisia tilaa, eikä vastuullinen yrityksen johto sellaisia hyväksy.

Harhaanjohtamista on, jos yritys mainostaa olevansa ympäristöystävällinen kertomalla (pienistä) lahjoituksista ilmastoystävälliseen hyväntekeväisyystyöhön, mutta ei pyri muuttamaan perusliiketoimintaansa kestäväksi.

Yle uutisoi että yrityksien viherpesuväittämistä on kanneltu maailmalla, ja niistä on jaettu langettavia tuomioita. Enää ei riitä, että väittää olevansa vastuullinen. Asiakkaat ja sidosryhmät edellyttävät, että esimerkiksi ilmastovastuutaan mainostava yritys myös vähentää merkittävimpiä päästöjään, eikä keskity lillukanvarsiin.

– Ota ympäristösertifikaatit avuksi.

Ympäristösertifioinnin aikana saat apua tavoitteiden asettamiseen ja toimenpiteiden arviointiin. Saat myös kolmannen osapuolen arvioimaan toimintaa.

Tutustumisen arvoisia standardeja ovat kansainvälisesti tunnetut PAS 2050, Greenhouse Gas Protocol ja 14000-ympäristöstandardisarjaan kuuluva ISO 14067. Sertifikaatin valinta riippuu siitä, että halutaanko sertifioida tuotetta tai palvelua vai koko yrityksen toimintaa

– Lisää luottamusta ja sido tavoitteet tieteeseen

Jos haluatte pohjata yrityksenne tavoitteet tieteeseen, kannattaa tutustua Science Based Targets -aloitteeseen (SBTi).

Tieteeseen perustuvat tavoitteet tarjoavat yrityksille selkeästi määritellyn polun päästöjen vähentämiseen Pariisin sopimuksen tavoitteiden mukaisesti.

SBTi auttaa yrityksiä, jotka haluavat sitoutua vähentämään päästöjä koko arvoketjussaan.

SBTi verifioi, että ilmastotavoitteet ja -työ tähtää rajoittamaan ilmaston maailmanlaajuisen lämpeneminen 1,5 °C:seen verrattuna teollistumista edeltäneeseen aikaan.

Science Based Targets -aloite (SBTi) on Carbon Disclosure Projectin (CDP), World Resources Instituten (WRI), Maailman luonnonsäätiön (WWF) sekä YK:n Global Compactin yhteistyöhanke.

 

Seuraavassa luukussa 21 mietitään pitäisikö ympäristöpäällikön roolia ja toimenkuvaa päivittää

Lue myös edellinen vinkki: Juhli onnistumista ja kehitystä

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Piditkö näkemästäsi? Levitä sanaa :)

LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram