Tiesitkö, että Suomessa syntyy ylijäämälämpöä kahdenkymmenen Helsingin kaukolämmön kulutuksen verran?
En minäkään tiennyt.
Motivan blogin mukaan tämä määrä olisi hyödynnettävissä, ainakin teknisesti: https://lnkd.in/d4jTRk4R
Aika paljon potentiaalia. Energiakierrätystä on sellaisen lämpöenergian uusiokäyttö, joka muutoin menisi haaskuuseen eli useimmiten taivaalle tai viemäriin.
Ei ole mitään syytä jättää energiansäästökorttia käyttämättä. Säästät energiaa, rahaa ja samalla leikkaat CO2-päästöjä. Parhaat säästökohteet löydät, kun
tee energiakatselmus
Suurille yrityksille tämä onkin pakollinen, mutta ei kaikille…vielä. Siinä siis tutkitaan kohteen energian käyttö, ja saat tietää kuinka voitte säästää energiaa ja vähentää CO2-päästöjä, ja mitä muutos maksaa.
Selvitä tukimahdollisuudet
Energiatehokkuustoimiin voi saada tukeakin…ainakin vielä. Myöhemmin energiatehokkuutta tullaan edellyttämään myös laissa.
Esimerkiksi oman taloyhtiöni energiaremonttiin on luvassa 30% tuki, ja asukkaiden lämmityskustannuksiin melkoinen alennus remontin valmistuttua.
Vaihda uusiutuvaan energiaan
Pankit ja rahoittajat siirtävät investointirahaansa vihreisiin kohteisiin. Joten selvitä tuottaako nykyinen energialaitoksesi uusiutuvaa energiaa. Jos ei, kysy miksi ei, ja työllistä yhteisösi väkeä rakentamalla uudistuvaa energiaa.
Seuraava tärppi kehottaa hyödyntämään henkilöstöryhmiä täysillä
Lue myös vinkki: Perustakaa kestävän kehityksen ohjausryhmä
Nämä vinkit on tarkoitettu sinulle, ilmastovastuun muutosagentti, joka haluat saada työpaikallasi aikaan muutoksen, jolla on merkitystä!