Mistä teidän työpaikalla palkitaan rahallisesti?

Yritykset ovat osa ilmastokriisin ja luontokadon ongelmaa tai ratkaisua, riippuen siitä, mitä se tekee, innovoi tai investoi. Tai oikeammin riippuen siitä, mitä ihmiset siellä yrityksessä tekee.

Se mistä palkitaan, kertoo ihmisille sen, mikä on yrityksen menestymisen kannalta merkityksellisintä. Missä firmassa nyt palkittaisi niistä ”ei niin tärkeistä” asioista?

Ympäristövastuupuheilla on myös uskottavuutta, jos

hiilipäästövähennykset ovat palkitsemisen kriteereinä liikevaihdon kasvun rinnalla.

ritysten ympäristövastuussa ja kestävässä kehityksessä on kyse pitkän aikavälin kehityksestä, kilpailukyvystä ja kannattavuudesta. Siksi ainakin johdon pitkän ajan palkitsemisessa olisi syytä olla ilmastotavoite. Muuten nämä toimet ovat aina niitä seuraavan toimitusjohtajan tai liiketoimintajohtajan tehtäviä.

 

Sinä HR- tai vastuullisuuspäällikkö,

ehdota toimitusjohtajalle palkitsemiskriteereihin ympäristötavoitetta

 

os vain myynti ja tuotantoluvut näkyvät palkitsemiskriteereissä, on riski ja ehkä jopa todennäköistä, että näitä tavoitellaan ympäristön kustannuksella.

Tai jos olet toimitusjohtaja, ehdota hallitukselle ympäristötavoitteita palkitsemiseen. Samalla kannattaa ehdottaa myös yhtiöjärjestyksen muutosta.

 

Kirjatkaa vastuullisuustavoitteet yhtiöjärjestykseen.

Palkitsemisjärjestelmien ja mittareiden uusiminen on iso työ, mutta hyvin toteutettuna se tuo merkittävää vaikutusta.

Muutama vuosi sitten ei vielä ollut montaakaan yritystä Suomessa, joilla olisi ollut ympäristövastuuta tai ilmastotavoitteita palkitsemisessa. Olisiko nyt jo jokunen olemassa?

Seuraava tärppi kehottaa, purkamaan muureja vastuullisuustyöllä

 

Lue myös vinkki: Vältä ammattislangia ja lyhenteitä

 

Nämä vinkit on tarkoitettu sinulle, ilmastovastuun muutosagentti, joka haluat saada työpaikallasi aikaan muutoksen, jolla on merkitystä!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Piditkö näkemästäsi? Levitä sanaa :)

LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram