Keneltä kysyt, kun työssä on jokin asia epäselvää? No työkaverilta tietysti, kakkosena veikkaan, että tulee google.

Ja se onkin parasta, kun voi puolin toisin jakaa osaamistaan ja oppia yhdessä. Työpaikalla tietoa ja oppia voi parhaimmillaan jakaa juuri oikeaan aikaan. Juuri silloin kun tietoa työssään tarvitsee.

Perustakaa säännölliset ympäristövartit vertaisoppimiseen

Vertaisoppihetkissä kolleega kertoo esimerkiksi, miten hän ottaa ympäristöasiat huomioon suunnittelijan työssään tai miten onnistui myymään asiakkaalle hiilineutraliuslaskennan.

 

Tarjotkaa työntekijöille minikoulutuksia alan ammattilaisilta

 

Kun tarjolla on tarpeellista ja ajankohtaista sisältöä, lyhyesti ja rennosti kerrottuna, se kiinnostaa. Minikokoisen koulutuksen sisältö helppo omaksua kiireisessä työssä, ja oppia voi prahaimmillaan soveltaa heti.

 

Järjestäkää vertaisoppimistyöpajoja ”tilauksesta”

Hiilipäästöjen vähentäminen käytännössä voi olla vaikeaa, jos sitä ei ole ennen tarvinnut tehdä. Ja siksi se ehkä jää tekemättä.
Jos mietit tuota, tai jotain muuta uutta käytäntöä, todennäköisesti joku muukin miettii samaa. Silloin yhteisestä työpajasta voi olla apua.
Mitä jos tällaisen voisi tilata kolleegalta? Ja työpaikan “työpajataituri” tai HR auttaisi työpajan juoksuttamisesta, fasilitoinnista.

Kaikkia näitä kolmea, ympäristövartit, minikoulutukset tai vertaisoppimispajat voisi järjestää säännölliseen ajankohtaan, tai esim tilauksesta HR:ltä tai vaikka nettisivujen omassa koulutusverkkokaupassa.

Kuka vaan voi kokeilla ympäristövartteja, ehkä sinä?

 

Seuraava tärppi ehdottaa, että ympäristövastuuasiat käsitellään palavereissa ensimmäisenä. 

 

Lue myös vinkki: Johdon tuki ilmastonmuutosagenteille

 

Nämä vinkit on tarkoitettu sinulle, ilmastovastuun muutosagentti, joka haluat saada työpaikallasi aikaan muutoksen, jolla on merkitystä!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Piditkö näkemästäsi? Levitä sanaa :)

LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram