Onko sinun työpaikan ilmasto- ja ympäristötyötä tekevillä johdon näkyvä tuki?
Johdon tuen puuttuessa muutos on liian hidasta.

Jos olet toimitus- tai henkilöstöjohtaja, varmista, että teidän vastuullisuuspäällikkö, ESG-päällikkö, ilmastoasiantuntija, kestävän kehityksen päällikkö saa varauksettomasti johdon tuen.

Jos koko johtoryhmä ei kuitenkaan ole asian takana…vielä… on hyvä, että löytyisi edes yksi tuki, jolla on vaikutusvaltaa

Nimetkää vastuullisuusasioille johtajasponsori

Johtajasponsori on mukana henkilöstöinfoissa, koulutuksissa, työpajoissa ja erityisesti kokouksissa, joissa tehdään ympäristöön liittyviä oleellisia ja vaikuttavia päätöksiä.

Johtajasponsorin tarkoitus ei ole olla itse äänessä, vaan osoittaa näkyvästi tukensa muutosagenteille olemalla paikalla, poistamalla päätöksillään muutoksen esteitä ja priorisoida tekemistä.
Tukea tarvitaan etenkin muutoksen alussa ja siinä vaiheessa, kun ihmiset huomaavat, että omaa toimintaa on ihan aikuisten oikeasti muutettava. Siinä tarvitaan uskonvahvistusta.

 

Järjestä itsellesi johtajasponsori

Jos taas itse olet organisaation ainoa ilmastonmuutosagentti, tai haluaisit olla sellainen, ota rohkeasti yhteys johtajaan, jolle ilmastotavoitteet vaikuttavat olevan tärkeitä, ja pyydä häntä johtajasponsoriksesi.

Itse johtajana useita vuosia toimineena uskon vilpittömästi, että pyynnöstäsi ollaan mielissään ja se otetaan vakavasti.

 

Seuraava tärppi vinkkaa minikoulutuksista ja on tarkoitettu sinulle, ilmastovastuun muutosagentti, joka haluat saada työpaikallasi aikaan muutoksen, jolla on merkitystä!

 

Lue myös ideasta rakentaa ympäristövinkkikanava

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Piditkö näkemästäsi? Levitä sanaa :)

LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram