Kestävän kehityksen tiimit ovat usein pieniä ja toimivat liian vähillä resursseilla.
Tosin niin ne taitavat muutkin tiimit, tehtävästä riippumatta, olla liian pieniä.
Mutta jos olet itse se, jonka vastuulla on viedä kestävän kehityksen asiat käytäntöön, niin tässä muutama vinkki siihen, kuinka hyödyntää muiden vaikutusvaltaa ja resursseja:
Etsi organisaatiostasi mahdollisimman vaikutusvaltaiset kollegat, joita kestävä kehitys kiinnostaa, ja sitouta heidät mukaan.
Sitouttaminen voi onnistua, kun teet tämän ”ylimääräisen” vaikuttamistyön heille mahdollisimman helpoksi. Mieti mitä työkaluja he tarvitsevat asian edistämiseksi ja järjestä ne työkalut heille.
Se voi olla esimerkiksi niinkin yksinkertaista, että kirjoitat puheluonnoksen tai teet esitysmateriaalin sille kiireiselle johtoryhmän jäsenelle tai roolimallina toimivalle esihenkilölle, jota kaikki seuraavat.
Käytä verkostojasi viestisi välittämiseen.
Vähän niin kuin minä tässä blogissa. Jaan vinkkejä, ja toivon, että sinäkin jaat näitä eteenpäin, vaikka itse et välttämättä tietoa just nyt tarvitsisi. Silloin mahdollisimman moni muu sellainen, joka vinkkejä tarvitsee, saa ne käyttöönsä. Hän ryhtyy toimenpiteisiin, ja saamme ilmastotoimet vietyä useammassa firmassa käytäntöön. Viestintä- ja markkinointityypit ovat muuten hyvä apu itsellesi, kun mietit erilaisia viestintäkeinoja.
Hyödynnä alasi toimijoiden ja muiden yrityksellesi tärkeiden tahojen, kuten sijoittajien ja asiakkaiden jakamaa materiaalia
Tällaista hyvää ja hyödynnettävää infoa vastuullisuusteoista julkaisevat nyt todella monet. Ota heihin yhteyttä ja kysy lisää. Ei kannata keksiä pyörää uudestaan.
Kysy heiltä mahdollisimman vaikuttavaa henkilöä puhumaan teidän johdolle tai henkilöstölle. Saat omalle viestillesi painoarvoa, kuten myös tämä sidosryhmän edustajakin.
Näin molemmat hyötyvät, kaikki voittavat 😀
Seuraavassa luukussa 19 kehotetaan juhlimaan.
Lue myös edellinen vinkki: Kestävän kehityksen vastuulliset tarvitsevat riittävät projektijohtotaidot